Bd. M. Saulescu nr.117, Predeal, România - Tel: 0742 144 189

Urmăriți-ne pe :
Rezervă o Masă

Povestea Vatra Regală

Restaurant Romanesc cu Istorie

Istoria Locului

Povestea Noastră

Restaurantul nostru este situat in zona vechiului drum al Vaii Prahova, transformat de austrieci cu ocazia razboiului ruso – turc – austriac din perioada 1736-1739 in drum de care si trasuri cu poduri de lemn.

In jurul anului 1737, o oaste austriaca care trecea prin Predeal ca sa lupte, in alianta cu rusii, impotriva turcilor este invinsa de acestia din urma chiar la granita care trecea pe la Predelus, Cioplea, stadionul Predeal, muchia Fitifoiului, Vf. Baiului si Vf. Omul.

In jurul anului 1790 in zona ia fiinta un serviciu de posta, schimbul de cai si odihna a drumetilor facandu-se sub paza strajilor domnesti iar tratatulturco-austriac din anul 1794 a asigurat Predealului un rol de seama, ca punct de trecere a marfurilor, dregatorilor si insotitorilor caravanelor.

Infiintat in anul 2002 si situat exact in centrul Predealului, restaurantul Vatra Regala va asteapta intr-o atmosfera demna de vechile restaurante sau carciumi interbelice, cu mese imbelsugate, pline de mancaruri alese facute dupa retete romanesti mostenite si cu vinuri rafinate, toate acestea pentru a reinvia veselia si bucuria de a trai viata specifica romanilor.

Restaurantul

Vatra Regală

Restaurantul si terasa au la baza un concept unic, un mix de istorie locala, cu replici ale armelor purtate in razboaie, dovezi ale primelor asezari, si modernism, oferind pe Valea Prahovei o noua dimensiune in ceea ce priveste arhitectura, calitatea serviciilor si transparenta fata de client.

Bucataria de vara, gustaricile traditionale din produse de casa, mancarurile la ceaun, carnurile marinate sau tinute la saramura si facute la gratar sau rumenite la rotisor, invelite in condimente naturale, insotite de vinuri din podgoriile romanesti renumite, sunt cateva din bunataturile cu care va asteptam sa ne treceti pragul.

Pe timp de iarna, va asteptam la après-ski cu vin si tuica fiarta, produse traditionale la ceaun sau protap si multe alte surpize de sezon. Tot meniul este atent gandit pentru a satisface toate gusturile si toate buzunarele. De asemenea, va stam la dispozitie pentru organizarea de petreceri private, mese de afaceri, degustari de vinuri si gratare in aer liber.